För första gången sedan jag kom hit till ön så längtar jag nu faktiskt hem. Längtan känns i hela kroppen och är jättehärlig. Vill hem till familjen nu på en gång!

Jag sov dåligt i natt pga ett rejält åskoväder så huvudvärken är sämre idag, men jag känner ändå att jag är färdig med ensamheten för den här gången. Jag har haft tid att känna efter, tänka och förstå. Vilket gjort att jag tillslut insett hur dåligt jag faktiskt mått, sedan bakslaget kom i början av juni. Jag förstår nu att det handlar om en total omstart.

Min neuropsykolog har betonat vikten av att jag ska komma tillbaka till mina rutiner. Jag har försökt att hitta tillbaka till dem, men har inte lyckats. Nu förstår jag att det beror på att jag fortsatt på en alldeles för hög nivå. Jag måste börja om från noll och bara släppa allt. Gör om gör rätt, helt enkelt.

För några dagar sedan pausade jag ö-livet och var hemmavid ett par dagar. Jag och min man fick lite tid att prata ihop oss om en plan för framtiden. Den planen har mognat i mitt medvetande och nu känner jag mig redo att försöka forma en fungerande vardag igen.

Här är planen:

Tydlig ansvarsfördelning.

Min man ansvarar för och sköter allt hemma. Jag är passiv, men hjälper till med t.ex att vika tvätt eller göra trädgårdsarbete när jag orkar. Mer krävande hemarbete som att sköta mathållningen och se efter barnen ska jag inte hålla på med. Leka och umgås med barnen kan jag däremot gärna göra när jag har kraft till det.

Prioritera "måbra-rutinerna" före alla andra aktiviteter.

  • Motion varje dag. Promenad, löprunda eller annat. Gärna ute i skogen.
  • Sömn minst 10 h/natt. Somna före 24.
  • Äta bra mat. Gärna mera blåbär och broccoli (bra för hjärnan).

Kom ihåg att:

  • jag orkar mindre än jag tror!
  • välkomna tristessen - den läker.
  • acceptera nivån hemma - det är ok.
  • jobba hårt gör jag genom att vara lat. Lat är BRA!

Ta ansvar genom att:

  • känna efter och säga till min omgivning, t.ex inte prata i telefon längre än 20 minuter, våga ursäkta mig och gå undan när vi får besök.
  • inte starta upp något projekt eller utflykt.

Tänk långsiktigt!

Det kommer vara tråkigt/jobbigt NU - men frisk/bättre/roligt SEN!

comments powered by Disqus