Vinden blåser till. Den rufsar om mitt hår och min klänning när jag kliver ut genom den röda dörren. Ute på trottoaren ser jag solen lysa upp tegelväggen på huset framför och några sommarlovslediga barn går förbi. Jag stannar upp i ögonblicket och känner hur mitt inre fylls av lyckobubblor. Ända från tårna upp till toppen av mitt huvud.

Jag har precis varit på uppföljning hos min läkare och det rörde visst upp en del känslor. Kanske är det mitt mående nu, vilket kontrasterar så kraftigt mot hur jag mådde förut, som gör att tacksamheten bara flödar över alla gränser. Den uppskattning jag känner över att få vara levande är så stark. De där känslorna får mig att börja gråta varje gång jag tillåter dem komma upp till ytan.

Läkaren frågade om min kontakt med övriga rehab-teamet och jag fick svara honom: ”jag vet att de finns där om det skulle vara något, men jag känner att jag klarar mig bra själv nu”.

Jag hajade till ordentligt när jag hörde mig själv säga det. "Jag klarar mig själv nu". Hör ni också vad galet det låter?

Han är så bra min läkare och jag uppskattar honom så mycket. Han tjatade på mig lågmält men enträget tills jag gick med på att prova den ”antidepressiva” medicinen. Han utmanade gränser och gick utanför det som var brukligt när jag ville prova Concerta (ADHD-medicinen). Två väldigt viktiga medicinska pusselbitar i min återhämtning.

Jag uppskattar också de andra i mitt rehab-team jättemycket. De har varit med och hjälpt mig få mitt liv tillbaka och jag kommer för evigt bli varm i hjärtat när jag tänker på dem.

Den mentala träningen jag fick via sjukgymnasten och hennes övningar i ”Basal Kroppskännedom” som tränade mig att uppmärksamma mina reaktioner och mitt mående.

Arbetsterapeutens analys kring hur jag fungerar, hur min dag ser ut och alla smarta strategier för att få energin att räcka längre.

Neuropsykologens expertkunskaper om hjärnan som fick mig att förstå hur och varför min hjärna fungerar annorlunda nu.

Kuratorns vänliga leende och hennes frågor som fick mig att tänka igenom saker och hitta lösningarna som låg gömda inom mig. Hon som hjälpte mig bearbeta all den här skiten så jag kan vara lycklig nu.

Tacksamhet. Uppfylld av den.

TACK!

comments powered by Disqus