För ett tag sedan hittade jag en bra beskrivning på hur PCS, och andra "osynliga" sjukdomar, faktiskt påverkar livet. Hur varje stund varje dag och varje vecka markant skiljer sig från hur det var tidigare. Varför den enklaste grej faktiskt kan bli ett stort besvär. Varför den sjukdom man har påverkar livet så mycket, fast den för andra ofta inte ens märks. Varför man aldrig någonsin kan glömma att man är sjuk...

Hon som skrivit detta har en reumatisk sjukdom, men sked-teorin är generell och kan appliceras på många sjukdomstillstånd.

Inlägget är ganska långt men läs hela ändå!

http://www.butyoudontlooksick.com/articles/written-by-christine/the-spoon-theory/

Idag är det annandag jul och jag ligger i min säng och betalar igen skedar som jag lånade inför julafton. Ibland är det värt att må dåligt ett tag bara för att få ha ett städat hus och för att få fira jul. Få en mysig julafton, nöjda barn och att få samla de närmaste under samma tak.

Livet får liksom inte bli alltför slätstruket. I slutändan är det ändå så att fina minnen lever kvar länge, medan sega dagar i sängen faktiskt försvinner ur mitt medvetande ganska fort.

comments powered by Disqus