Klockan är kvart över nio, diskmaskinen susar och jag sitter vid köksbordet och myser. Idag har varit en av de bästa dagarna på väldigt länge. Jag har varit på skolavslutning för mina barn och faktiskt känt mig ganska "normal". Det blev inte sådär jobbigt som jag är van att det blir. Jag fick inte den där panikkänslan när det känns som att hela rummet med alla människor liksom anfaller mig och jag bara måste blunda och stänga av. Det blev inte så. Och det är så fantastiskt att kunna få uppleva något utöver det vanliga, utan att må dåligt på en gång. Jag kunde vara social med de runt omkring bordet. Social på riktigt. Lyssna, fråga, delta. Inte bara genomlida, utan faktiskt få ut något av det för mig själv. En känsla av trivsel och samhörighet som jag saknat under lång tid. Det gjorde mig lite smått lyrisk. Glädjen bubblade i mig när jag satt där. Det faktum att jag förra skolavslutningen mådde så dåligt att jag inte kunde vara med, gör förstås att jag detta år njuter mer än någonsin.

Idag kom också min mamma och hälsade på. Hon planterade om våra blommor. Det blir alltid en hel del prat när vi ses och jag får alltid försöka lugna mig så jag inte blir slutkörd på en gång. Idag kändes det dock som att orken inte tröt så fort som den brukar. Jag orkade prata en hel del faktiskt. Och då har ändå dottern varit hemma sjuk idag. Och mannens varit upptagen på eget håll.

Jag blir så otroligt glad över sådana här dagar. Känns som att de senaste månadernas envetna jobb med goda rutiner börjar betala sig. Äntligen. Som jag har väntat. För två månader sedan hade jag inte kunnat gå på skolavslutningen utan att plågas hela tiden och vara helt slutkörd flera dagar efteråt. Nu är det annat.

Nu måste jag se till att fortsätta ta det lugnt. Inte boka in för mycket. Se till att sömn, motion och mat fungerar. Se till att pauser och vila under dagen inte glöms bort. Jag måste skynda långsamt så jag kan fortsätta få må bra. Inte gapa över för mycket för tidigt. Jag undrar om jag kan komma ihåg det denna gång?

comments powered by Disqus